Áprilisi témánk: a kókusz

Többen jeleztétek, hogy nagyon szeretitek! Mi szinte mindegyik részét használjuk a háztartásunkban. És nagyon jól lehet vele mindent helyettesíteni. A kedvencünk a kókuszliszt.

A kókuszról tudjuk, hogy az ázsiai és ausztráliai valamint az Indiai-óceán területeiről származik, és ott fordul elő. A pálma termése a kókuszdió, melynek külső rostszálait a textiliparban felhasználják, a kókusz belsejében a kókuszvizet kóstolhatjuk, a reszelt húsából állítják elő a tejet, tejszínt.

Kókuszdió

Előszeretettel fogyasztják itthon is a laktóz érzékenyek tehéntej helyett valamint liszt változatát a glutén érzékenyek.

Nagyon szeretem alkalmazni süteményekhez, a legelső süti, amit megtanultam az a kókuszgolyó volt. Szerintem annál egyszerűbb süti nem létezik.

Nagyon sokáig csak a kókuszreszeléket használtam, de nemrég szinte minden része bekerül a konyha sütős zugaiba.

Rengeteg mindent olvastam a kókuszról. A kókuszdió tápláló és tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, sütéshez és főzéshez is kiválóan használható. Egyet tudok, hogy a konyhámból nem hiányozhat.

Tudtátok, hogy létezik kókusz cukor és kókusz virágszirup?

Hogy tudsz házilag kókusztejet készíteni? Hamarosan jön róla egy videó!

Te milyen formában ismered még?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük