Áprilisi témánk: a kókusz

Többen jeleztétek, hogy nagyon szeretitek! Mi szinte mindegyik részét használjuk a háztartásunkban. És nagyon jól lehet vele mindent helyettesíteni. A kedvencünk a kókuszliszt.

A kókuszról tudjuk, hogy az ázsiai és ausztráliai valamint az Indiai-óceán területeiről származik, és ott fordul elő. A pálma termése a kókuszdió, melynek külső rostszálait a textiliparban felhasználják, a kókusz belsejében a kókuszvizet kóstolhatjuk, a reszelt húsából állítják elő a tejet, tejszínt.

Kókuszdió

Előszeretettel fogyasztják itthon is a laktóz érzékenyek tehéntej helyett valamint liszt változatát a glutén érzékenyek.

Nagyon szeretem alkalmazni süteményekhez, a legelső süti, amit megtanultam az a kókuszgolyó volt. Szerintem annál egyszerűbb süti nem létezik.

Nagyon sokáig csak a kókuszreszeléket használtam, de nemrég szinte minden része bekerül a konyha sütős zugaiba.

Rengeteg mindent olvastam a kókuszról. A kókuszdió tápláló és tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, sütéshez és főzéshez is kiválóan használható. Egyet tudok, hogy a konyhámból nem hiányozhat.

Tudtátok, hogy létezik kókusz cukor és kókusz virágszirup?

Hogy tudsz házilag kókusztejet készíteni? Hamarosan jön róla egy videó!

Te milyen formában ismered még?

Vélemény, hozzászólás?