Diós kosárka

Diós kosárka
Diós kosárkák

Tészta:
28 dkg liszt
20 dkg vaj
1 csipet só
8 dkg porcukor
2 tojássárgája
1 citrom héja

Hab:
4 tojásfehérje
20 dkg porcukor
20 dkg darált dió
½ citrom leve
A kosárkákba:
Sárgabaracklekvár

A tészta hozzávalóit összedolgoztam a kezemmel amíg jól összeállt, és folpakkba becsomagolva addig a hűtőbe tettem, míg a krémet elkészítettem.

A krémhez a 4 tojásfehérjét elkezdtem felverni, mikor már elkezdett szétverődni, lassan hozzáadtam keverés mellett a cukrot. Ettől gyönyörű fehér, fényesebb színe lett. Mikor a hab felverődött hozzá facsartam a citrom levét és még pár másodpercig a géppel összekevertem. Ezt követően óvatosan a diót hozzákevertem, úgy, hogy ne törjön össze a hab.
A formákat vajjal vékonyan kikentem.

Mikor ez kész lett, akkor a tésztából közepes méretű diónyi darabokat csíptem le és golyóvá formáltam. Ezt a fém kosárformába egyenletesen eloszlattam, hogy ne legyen se túl vastag se túl vékony.

A kosárkák aljába kevés baracklekvárt helyeztem, nem sokat, nehogy eláztassa. Majd egy habzsákba töltöttem a habot, a vége mindegy milyen formájú, és ezzel belenyomtam a habot a kosárkákba.

Ne töltsük nagyon tele kb. ¾-ig, mert kicsit fel fog jönni a habunk.
Ebből az adagból, kb. 28 kiskosárkát tudunk csinálni.

Berakjuk egy tepsibe a formákat, 180 fokon kb. 20 percre tesszük be, de figyelni kell, nehogy megégjen a hab teteje. 😍😍😍