Használsz eszközöket?

Eszközök? Igen. A konyhában nagyon sok eszközt használunk. Legyen az sütéshez vagy főzéshez. Vannak azok, amiket a saját konyhánkba is elképzelünk (mi ezeket fogjuk gorcső alá venni) és vannak, amiket a profi cukrászok, mesterek használnak.

De nézzük is, hogy mi tud nekünk egy sütés alkalmával segíteni.

A mérlegnek hatalmas nagy szerepe van egy sütinél. Ismerjük a bögrés sütiket, a legegyszerűbb, mert mindenből egy bögre kell és kész a süti. Persze ha tudjuk mennyi és mit jelent egy bögre! Általában ha bögréről beszélünk akkor az 250 ml, ami megegyezik 250g-nak. (Ez az átlag, bár a tejnél eltérhet a zsírtartalma miatt. )

Amit én nagyon szeretek használni az a mérőkanál. Gyorsan használható, gyorsan elmosható, és kis helyet foglal a polcon vagy a fiókban.
4 részes az én szettem, rózsaszín természetesen, 250 ml, ami egy bögrének felel meg, 125 ml, fél bögre, 80 ml, egy harmad bögre, 60 ml egy negyed bögre.
Szuperül lehet vele dolgozni, hiszen nem kell öntögetni, belemeríted a „lisztes bödönbe” és máris egy pl fél bögrét kapsz.

Nektek melyik a kedvencetek? Inkább a hagyományos mérleg, a digitális vagy a mérőkanál?

Kinek mi a tapasztalata?

Vélemény, hozzászólás?