Gesztenye Torta

Csalós 😉 

Piskóta: (sütőpor nélkül) 
6 tojás
13,5 dkg liszt
13,5 dkg kristálycukor
1,5 dkg kakaópor

A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját egy kevés cukorral elkeverjük. A fehérjét el kezdjük felverni, és fokozatosan hozzáadjuk a cukrot. Amikor a fehérje jó már, a sárgájához hozzákeverünk egy fakanálnyi fehérjét, hogy fellazítsa a sárgáját és ezt keverjük hozzá a fehérjéhez nagy mozdulatokkal. Ehhez szitáljuk hozzá több részletben a lisztet és a kakaót, nagy mozdulatokkal keverjük el, hogy ne törjön össze a hab. “Lapos” lesz a piskóta ha sokat kevergetjük, nem jön fel szépen a sütőben. 

Csatos formát alul sütőpapírral bélelj ki az oldalát kend be margarinnal. 180 fokon 20-25 percig süssd és ne nyisd ki az ajtaját, mert összeesik a piskóta. Villás teszttel győződj meg róla hogy megsült belül is. Ha légkeveréses a sütő, akkor 20 perc kb. a sütési idő. 

Krém:

4-5 dl tejszínt 
20 dkg gesztenyemassza
(-cukor ízlés szerint) 

A tejszínt elkezdjük felverni és közben adagolom hozzá a gesztenyemasszát, hogy az is jól elkeveredjen a tejszínnel. Ha a masszánk cukrozott akkor nem kell cukorral ízesíteni, ha nem akkor ízlés szerint készítsd cukrosra. 

A piskóta ha kihűlt vágd félbe és töltsd meg a krémmel, de hagyj annyi krémet hogy be tudd fedni a tortádat.

Dekoráció: a gesztenyéhez nagyon jól passzol a meggy.

Tipp: rummal vagy aromával krémezés előtt picit meg lehet locsolni a tésztát.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük