Gondoljátok, hogy egyedül dolgozom?

Gondoljátok, hogy egyedül dolgozok?

Vannak együttműködő partnereim, hiszen attól, mert az oldalamat látjátok, ők azok, akik lehetővé teszik a minőségi alapanyagokat, a csodálatos megjelenést, akár a weboldalról akár az online felületekről beszélünk.

Kezdjük is mindjárt egy fantasztikus hölggyel, akivel 2018 ősz közepén vettem fel a kapcsolatot és a találkozót már november végén megejtettük. Ujj Niki, akiről azt tudom elmondani a találkozásunk után, hogy egy határozott, céltudatos hölgy, akinek rengeteg szuper ötlete van és belevág az új lehetőségekbe, hiszen amit elképzel, az megvalósítható. Kitartó, addig keres, amíg a megfelelő partnert meg nem találja. A beszélgetésünk számomra egy fantasztikus élmény volt, mert láttam mennyire élvezettel meséli a történetét és élvezi igazán azt, amit csinál.

Az Instagramon és a Facebookon lettem Rá figyelmes, hiszen gyönyörű a bolt profil oldala, így nehéz lett volna elkerülöm. Mi már látásból kb. 20-23 éve ismerjük egymást, de sosem beszélgettünk, valahogy az utunk nem keresztezte egymást. Ám most.

Egyszer volt hol nem volt….így is kezdhetném…van egy cuki bolt Szigligeten (Kisfaludy utca 24. Várkávé udvarában), ami a nyári szezonban áll rendelkezésükre a látogatóknak. A táblán az áll: Liget Gyöngye. Már a név is elkápráztatott, hiszen a ligetről a szabadság jut eszembe, az hogy egy csendes elvarázsolt hely, ahol ki tudunk szakadni a mindennapokból. A Gyöngy pedig…ékszer, ami szolíd, de nagyon elegáns! Átvitt értelemben remek minőséget jelent. Szerintem ez egy tökéletes választás volt. A logó, pedig egyenesen elvarázsol.

Meseszerűen indul történet. Niki egy boltban volt üzletvezető a Balaton partján. Ami szintén csak nyári munka volt, így télen mindig kereste, hogyan lehetne a „köztes szezont” átvészelni. Gondolkodott azon, hogy igen imádja csinálni, élvezi, de nincs tovább fejlődési lehetőség számára. Édesanyjával sétáltak, arról beszélgettek, mi is Niki igazi vágya. A vágy: saját üzlet alapítása vagy társulás. Marketinges létére, ez az ami örömet okoz, és ebben teljesedik ki. Egy séta alkalmával, besétáltak egy üzlettel teli udvarra, Niki édesanyja, azonnal bement az udvarra és megkérdezte van-e kiadó üzlet. Igen volt a válasz. Egy héttel később leültek a bérlővel és átbeszélték a részleteket. Niki számára varázslat volt, hiszen idézem: „Én azokat az üzleteket szeretem, ahol felcsendül egy hang”.

Az üzlet célja, hogy amikor az emberek belépnek erre a helyre, elvarázsolja őket egy másik világba, akkor abban a pillanatban csak ott legyen. Mindig csinosítanak az üzleten, hogy minél jobban elérjék a vágyukat. A szemnek is nyújtsanak gyönyört a látvánnyal.

Könyvelőként kezdte a pályafutását és az előző üzletben való tevékenysége nyári munkának indult. Aztán elkezdett megismerkedni a manufaktúrákkal és beleszeretett ebbe a világba. Felnéz azokra, akik a versenytársai, mert úgy véli, hogy akkor tiszta a verseny és így lehet a legjobban fejlődni.

4 éve kezdte el, de az üzletet 2 éve nyár elején nyitotta. 2 hét alatt lezajlott a döntés, és nagyon gyorsan kész lett, annak ellenére, hogy nem voltak jó körülmények. Viszont a megérzése az volt, igen ez Rám várt. És meg volt az üzlet energiája, ami magához húzta Nikit.

Ez is a célja, hogy a belépő embereket meg érintse ezzel az energiával, de azt is tudja, hogy az alkalmazottak tudásán, segítőkészségén, kedvességén nagyon sok múlik.

Mi áll Niki manufaktúrájának a központjába?

A fő profil a természetes kozmetikumok, de a leglényegesebbnek azt tartja, hogy magyar termékekkel tudjon minél többet dolgozni, tehát az alapanyagok amiket beszerez, azok magyar előállításból származzanak. Ezzel is támogatni a magyar vállalkozókat. Vegyesen szeretné a külföldi és hazai alapanyagokat használni. A manufaktúrákra nagyon felnéz Niki, hiszen az a munka amit ők végeznek, nagyon fontosak sok ember számára. A szörpök és a lekvárok képezik együttműködésünket.

A saját manufaktúrája az üzlet mellett közvetlenül fog megvalósulni, mely szigorúan zárt, de minden gyártási technikát meg lehet az ablakon keresztül lesni, illetve videókon keresztül is bemutatnak mozzanatokat, hogy is folyik ott bent a munka. Komoly szakmai tudással rendelkeznek az alkalmazottak, így mindenkinek tudnia kell, hogy miért úgy hatnak az alapanyagok, gyakorlati tapasztalattal, sokkal jobban át érzik a dolgozók is az üzlet célját, és minőségibb munkát tudnak nyújtani.

Minden terméket saját magunk is kipróbálják és természetesen a barátok járnak a legjobban, hiszen ők a legjobb teszt alanyok.

Rengeteg féle termékkel vannak a piacon, Niki úgy véli, ha bejön egy család és azt szeretné, hogy minden családtag megtalálja a számára megfelelő terméket. A bébitől a kutyusig. Széles a termékpaletta.

Biztos vagyok benne, hogy egy hosszú és ötlettel teli együttműködés lesz a miénk.

Nyitás: 2019 április

Manufaktúra: 2019 május


Vélemény, hozzászólás?