Majomkenyér – csalós ;)

Hozzávalók:

450 g háztartási keksz – (teljes kiőrlésű keksz is lehet)

300 g xilit (aki cukrosan szereti, porcukor)

1 tojás

1 kocka ráma

30 g kakaó (cukrozatlan)

löttyentnyi tej (mandula-, kókusztej is megfelelő)

ízlés szerint rum vagy rumaroma

 

Az első recept, amit megtanultam, sütni sem kell és hip-hop kész.

A háztartási kekszet kézzel darabokra töröd, ki tudod váltani, ha egy konyharuhába tekered és sodrófával megütögeted, de ne erősen, mert darabokat szeretnénk nem morzsákat :), ezt megöntözöd tejjel, nem sokkal, mondjuk fél decivel, és rummal, én jó sokkal szeretem, attól lesz igazán jó íze. Ha gyerek van a családban, akkor aromával készítsd, ezt összeforgatod és kezdheted a csoki “krémet” készíteni.

A rámát jó előre kiveszed a hűtőből, hogy lágyabb legyen, majd egy edénybe teszed elkezded melegíteni. Mielőtt nagyon felmelegedne hozzáadod a tojást, még az elején, nehogy kicsapódjon a fehérje. A kakaót külön egy edénybe összekevered a cukorral, és fokozatos kevergetés mellett hozzáadod a rámához.

Ezt addig kevergeted és hagyod a lapon, amíg meg nem jelennek az első buborékok (a forrástól). Ráöntöd a kekszre, jól összekevered, hogy mindenhol átjárja a csoki.

Egy őzgerinc formát, hosszában kibéleled frissen tartó fóliával, úgy hogy hagyj rá többet, hogy később rá tudd hajtani, és ebbe öntsd bele a csokis kekszedet.

Hajtsd vissza a fóliát, ha jól csináltad, akkor nincs olyan felület, amit ne takarna a fólia. Ezt óvatosan, de határozott mozdulatokkal nyomkodd le, hogy jól összeálljon a sütink.

Nincs más hátra, minthogy egy éjszakát hidegre tesszük. 🙂

Sikerült?

 

Vélemény, hozzászólás?