Milyen alapanyagok?

Milyen alapanyagokat használunk a süteményekhez?

Erről is több bejegyzés jön, arról tudok most beszélni, amit jelenleg például a karácsonyi készülődésnél felhasználtam.

Mielőtt ebbe belekezdenék, képzeljétek, hogy találtam egy online tanfolyamot, amire be is neveztem, ennek a témája az Egészségtudatos táplálkozás, nagyon várom már, mert rengeteg mindenről fogok tanulni, és ezzel még jobban fogok tudni Neked segíteni. ezen kívül még az évre van pár ötletem, hogy milyen témákban fogom képezni magam. Erről majd máskor.

Az alapanyagok, amik megtalálhatóak jelenleg a konyhában, növényi tejek, ennek nagyon sok változata van itthon, mert kísérletezek. a legtöbbet eddig a kókusztejet használtam, de alkalmaztam már kesudiótejet, mogyorótejet, mandulatejet.

Aztán a lisztek tekintetében, ami most nagy favorit, az a zabliszt, amit én darálok itthon zabpehelyből. Ez lehet 5 vagy 3 magvas. Nagyon jól lehet vele dolgozni. De a kókuszlisztes is imádom, nagyon finom illata van mikor kibontom. Ezen kívül a mandulaliszt és diót is daráltam már le a sütemény tésztájának elkészítéséhez.

Cukor helyett jelenleg nyírfacukrot használok, de hamarosan kipróbálom a steviát és az eritritolt is, mert arról sokkal jobb dolgokat hallottam.

Előszeretettel használom a magvakat, például müzlikészítéshez, de töltelékekhez is nagyon szuper.

A csokoládéból az étcsokoládét használom, erről is lesz szó, hogy melyik azok amiket érzékenyek is fogyaszthatnak, hiszen sok sütemény tartalmaz csokoládét. Vagy inkább kakaót. A cukrozatlan változatát szoktam használni, ezzel is nagyon jól lehet dolgozni.

Mindig lesz valami alapanyag amit ki tudunk vesézni.

Vélemény, hozzászólás?